×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

salam,khanoomy ra baraye dosty hamdamy hamrahy mikham

سلام

× hi i wanna a gentlady for longterm relationship عقد موقت 99 ساله
×

آدرس وبلاگ من

afrasiabkazemy.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/samad77822

?????? ???? ?????? ???? ???? ?????? ??? ??? ????? ??????
× ?????? ???? ???? ?? ???? ???? ?????? ??? ??? ????? ??????

تغذیه سالم

تغذیه سالم

نویسنده: فریده محتشم (کارشناس تغذیه سیبیتا)

تغذیه سالم یعنی انتخاب غذاهای متنوع از گروه‌های غذایی مختلف. برای تغذیه سالم مجبور نیستید یک رژیم محدود و سخت داشته باشید. تغذیه سالم یعنی ایجاد تغییراتی، که بتوانید برای همیشه آنها را پیروی کنید.
البته به این سادگی‌ها که گفتیم نیست! و دریافت مواد مغذی مورد نیاز آسان نیست. چون ممکن است در روز چندین بار تنقلات مورد علاقه‌تان را بخورید و از دیگر گروه‌های غذایی غافل شوید و یا شاید هنگام گرسنگی هر چه دم دستتان باشد بخورید و به کیفیت چیزی که می‌خورید اصلاً اهمیت ندهید.
تغذیه سالم، نیازمند برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای مصرف متنوع گروههای مختلف غذایی است.

الف- چرا داشتن تغذیه سالم مهم است؟

تغذیه سالم مهم است به چند دلیل:
۱- غذاهای سالم تأمین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
مواد مغذی علاوه بر تأمین انرژی بدن، در حفظ عملکرد مغز، قلب و ماهیچه نیز اهمیت دارد.
۲- تغذیه سالم ریسک ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.
الف. مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات ریسک ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان را کاهش می‌دهد.
ب. مصرف کمتر چربی‌های اشباع (روغن‌های جامد) ریسک افزایش کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
ج. مصرف کافی کلسیم و ویتامین
D از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.
۳- تغذیه سالم، در کنترل و بهبود علائم بعضی از بیماری‌های مهم نیز کمک کننده است.
رعایت برنامه غذایی متعادل و تغذیه سالم، در کنترل دیابت و فشار خون بالا نقش دارد.

ب- اصول یک تغذیه سالم و متعادل چیست؟

در تنظیم یک برنامه غذایی سالم، سه نکته زیر را در ذهن داشته باشید:
تعادل: یک رژیم غذایی متعادل (استفاده از حداقل تعداد واحدهای مورد نیاز از هر گروه غذایی) تضمین کننده دریافت مواد مغذی مورد نیاز است.
تنوع: طیف وسیعی از غذاهای متنوع را مصرف کنید. هیچ غذایی به تنهایی تأمین کننده مواد مغذی مورد نیازتان نیست. از هر گروه غذایی، انواع غذاهای متنوع را انتخاب کنید.
میانه‌روی: میانه‌روی در هر کاری کلید موفقیت است. پس با رعایت میانه‌روی در مصرف شیرینی‌جات، چربی‌ها و نمک‌ها می‌توانید از همه غذاهای دلخواه خود بهره‌مند شوید.

برای داشتن تغذیه سالم، در قدم اول باید بدانید، یک رژیم متعادل چیست! راهنماها و هرم‌های غذایی مقدار واحدهای مورد نیاز از هر گروه غذایی را نشان می‌دهند اما بیشتر مردم در هر روز نیاز دارند به:
- شش تا یازده واحد از غلات:
توصیه: حداقل نصف غلات مورد نیازتان را از غلات سبوس‌دار (مانند نانهای سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی‌های سبوس‌دار �) انتخاب کنید. یک واحد غلات برابر است با یک برش
۳۰ گرمی از نانها (یک و نیم برش ده در ده نان سنگک = ۲ برش ده در ده نان تافتون = ۴ برش ده در ده نان لواش = یک و نیم عدد نان تست = ۱ برش ده در ده نان بربری) یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته.
- دو تا چهار واحد میوه:
یک واحد میوه برابر است با یک سیب، موز یا پرتقال متوسط، نصف لیوان قطعات میوه (به شکل پخته یا خام) یا سه چهارم لیوان آب میوه.
- سه تا پنج لیوان سبزیجات:
هر واحد سبزیجات شامل یک لیوان سبزیجات برگدار یا نصف لیوان سبزیجات دیگر (به شکل پخته یا خام)، یا سه چهارم لیوان آب سبزیجات است.
- دو تا سه واحد لبنیات کم چرب:
هر واحد لبنیات برابر است با یک لیوان ماست یا شیر یا یک و نیم قوطی کبریت پنیر.
- دو تا سه واحد غذای پروتئینی:
یک واحد غذای پروتئینی برابر است با شصت تا نود گرم گوشت قرمز بدون چربی یا گوشت مرغ یا ماهی، در ضمن نصف لیوان حبوبات پخته، یک تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی، معادل سی گرم گوشت بدون چربی به حساب می‌آیند.

پ- آیا من تغذیه سالم دارم؟

برای ارزیابی خود، دفتر یادداشتی تهیه کنید و یک هفته کامل، تمام چیزهایی که می‌خورید و می‌نوشید را در آن با مقدارش یادداشت کنید. سپس با ارزیابی آن، توجه کنید آیا از همه گروه‌های غذایی با تنوع می‌خورید یا نه؟ و آیا برنامه غذایی شما یکنواخت است و یا متنوع!
با این ارزیابی متوجه می‌شوید آیا تغذیه سالم دارید یا نه؟ وگرنه لازم است با تغییر برنامه غذایی خود و ایجاد تغییرات مورد نیاز، سلامت خود را بیمه کنید.
پس چرا منتظرید، دنبال دفتر یادداشت و قلم خود بروید و هر چه از امروز صبح خورده‌اید را تا یک هفته یادداشت کنید!
در دفتر یادداشت خود به حجم‌های مصرفی خود نیز دقت کنید. ممکن است متوجه شوید فقط در صبحانه خود حجم زیادی نان می‌خورید ولی از دیگر گروه‌های غذایی خبری نیست بنابراین می‌توانید با کاهش مصرف آن، میوه‌ها و سبزیجات را نیز وارد صبحانه خود کنید و به این ترتیب به طرف تغذیه سالم حرکت کنید.
و یا اگر متوجه شدید، در روز از محصولات پرچرب استفاده می‌کنید، می‌توانید انواع کم‌چرب آن را جایگزین کنید. همچنین اگر متوجه شدید در طول روز به ندرت میوه‌ها و سبزیجات می‌خورید، وارد کردن میوه‌ها و سبزیجات رنگارگ را جزو اهداف خود قرار دهید.
مثلاً گوجه فرنگی، کاهو، خیار و� را می‌توانید در سالاد خود در هر وعده غذایی داشته باشید. همه چیز به سلیقه و علاقه شما بستگی دارد. پس دست به کار شوید و سلیقه خود را در انتخاب میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ نشان دهید. تعذیه سالم یعنی همین!
مطمئناً قبول دارید که برای پیشرفت مداوم باید ارزیابی شوید!
پس بعد از هفته اول، و تصمیم گیری برای ایجاد تغییرات و اجرای آن، دفتریادداشت خود را همچنان بنویسید تا در هفته‌های بعد با مرور آن هدف‌های دیگری برای دستیابی به تغذیه سالم تعیین کنید.
پس فراموش نکنید و با مرور دفتر یادداشت خود به سؤالات زیر پاسخ دهید :
- آیا حداقل مقدار واحدهای مورد نیاز را از هر گروه غذایی دریافت می‌کنید؟
- آیا به مقدار فراوان در طول روز میوه و سبزی می‌خورید؟
- آیا مقدار قند، نمک و چربی غذاهایتان پایین است؟
- آیا غذاهایتان را خودتان در منزل تهیه می‌کنید یا غذاهای حاضری و فست فودها را مصرف می‌کنید؟
- آیا نوشابه‌های سرشار از قند می‌خورید؟
- آیا به مقدار فراوان آب می‌خورید؟
و هر هفته این سوالات را از خود بپرسید و بر موفقیت‌های خود در داشتن تغذیه سالم بیافزایید.

منتظر چه هستید؟ از همین حالا شروع کنید!



بشقاب غذای سالم

Description: بشقاب سالم

- متعادل کردن کالری‌ها:
□ از غذایتان لذت ببرید، ولی کمتر بخورید.
□ از غذاهای بزرگ و حجیم پرهیز کنید.

- غذاهایی که باید بیشتر بخورید:
□ نصف بشقابتان را به میوه‌جات و سبزیجات اختصاص دهید.
□ حداقل نصف غلات (غذاهای نشاسته‌ای) مصرفیتان را از غلات کامل (سبوس‌دار) انتخاب کنید.
□ لبنیات بدون چربی یا کم‌چرب (یک درصد) مصرف کنید.

- غذاهایی که باید کمتر بخورید:
□ مقدار سدیم موجود در غذاها از جمله سوپها، نانها و غذاهای منجمد را مقایسه کنید و غذاهایی که سدیم (نمک) کمتری دارند را انتخاب کنید.
□ به جای نوشیدنی‌های حاوی قند از آب استفاده کنید.

سه اصل برای داشتن تغذیه سالم

Description: هرم غذاییمهم‌ ترین اصل در زندگی، سلامتی است و سلامتی بستگی به شیوه زندگی ما دارد، چنان چه این شیوه زندگی صحیح باشد، سلامتی حفظ و ارتقا می ‌یابد.

از بین عوامل دوازده‌ گانه موثر بر شیوه زندگی، تغذیه خوب از اهمیت به سزایی برخوردار است.

تغذیه خوب یعنی "به گونه‌ ای بخوریم و بیاشامیم که بتوانیم رشد کنیم و از سلامتی بهره‌مند شویم."

در اینجا مهم‌ ترین سوال این است که چگونه می‌ توانیم به یک رفتار تغذیه ‌ای خوب برسیم که خوردن و‌ آشامیدن ما را به نحو صحیح کنترل و بهبود بخشد و زمینه را برای یک زندگی سالم و بانشاط فراهم کند.

برای دستیابی به این مهم، پیش‌شرط‌ های انگیزه، دانش تغذیه‌ای و نگرش مثبت به سلامت ضروری است و با فراهم شدن این موارد زمینه برای ایجاد یک رفتار مناسب تغذیه ‌ای فراهم خواهم شد:

1- انگیزه

برای ایجاد تغییر در رفتار، داشتن انگیزه از مسایل ضروری است. در کل با انگیزه، کارها شروع و ادامه می ‌یابند.

آیا می ‌دانید که تغذیه بد یعنی کم ‌خوری، پرخوری و بدخوری، سالانه میلیون‌ ها انسان را می‌ کشد و میلیون‌ ها نفر را به بیماری ‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان‌ها و بیماری‌ های قلبی‌عروقی، دیابت، عضلانی، اسکلتی، افسردگی و ... مبتلا می ‌کند؟

حتما می ‌دانید افرادی که از یک تغذیه خوب بهره‌ مند هستند، زندگی سالم ‌تر و بانشاط ‌تری دارند و به جای بیماری، به زیبایی‌ های زندگی می ‌پردازند و مسیر برای دسترسی به سعادت و یا هر آن چه را که دوست دارند برای آن ها بیشتر فراهم است.

تغذیه خوب یعنی "به گونه‌ ای بخوریم و بیاشامیم که بتوانیم رشد کنیم و از سلامتی بهره‌مند شویم."

به زندگی یک فرد 70 ساله ی سالم با نشاط نگاه کنید. زمانی که از او پرسیده می ‌شود، رمز این موفقیت بزرگ در شما چیست، علاوه بر آرامش روحی و فعالیت بدنی منظم، از تغذیه خوب نام می ‌برد. به زندگی یک فرد 50 ساله ی بیمار که از بیماری‌ های قلبی‌عروقی، سرطان، بیماری‌ های استخوانی و ... رنج می ‌برد، توجه کنید. تغذیه بد یکی از عوامل آن است.

با توجه به مطالب فوق و تفکر و اندیشه در آن ها، شاید انگیزه مناسب در بسیاری از ما برای توجه به تغذیه مناسب ایجاد شود.

بدن انسان ماشین پیچیده و دقیقی است که احتیاج به نگهداری آگاهانه دارد.

2- دانش تغذیه ‌ای

برای رسیدن به یک روش تغذیه ‌ای مناسب و سلامت‌ مدار، داشتن دانش تغذیه‌ای بسیار ضروری است و با مطالعه کتاب و بهره ‌گیری از دانش متخصصان تغذیه این مهم فراهم می‌ شود. این نوعی احترام به خود است که اندکی وقت و بودجه ی خود را صرف این مساله مهم نماییم.

3- نگرش مثبت به سلامتی

داشتن دانش تغذیه ‌ای به تنهایی به تغییر رفتار منجر نخواهد شد. در کنار این دانش، نگرش مثبت به سلامتی نیز باید باشد تا رفتار تغذیه ‌ای ما را شکل دهد. به عنوان مثال فردی که می‌ داند مصرف چربی زیاد، برای سلامت قلب و عروق او مضراست، ولی غذاهای چرب می ‌خورد، یعنی دانش لازم را در این زمینه دارد، ولی نگرش مثبت به سلامتی خود را ندارد، یا به عبارتی سلامتی برای او مهم نیست. این شخص اگر علامه ی دهر هم باشد، تغییری در رفتار تغذیه ای او ایجاد نمی‌ شود.

دکتر محمدعلی حیدرنیا - متخصص پزشکی اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سه اصل برای داشتن تغذیه سالم

Description: هرم غذاییمهم‌ ترین اصل در زندگی، سلامتی است و سلامتی بستگی به شیوه زندگی ما دارد، چنان چه این شیوه زندگی صحیح باشد، سلامتی حفظ و ارتقا می ‌یابد.

از بین عوامل دوازده‌ گانه موثر بر شیوه زندگی، تغذیه خوب از اهمیت به سزایی برخوردار است.

تغذیه خوب یعنی "به گونه‌ ای بخوریم و بیاشامیم که بتوانیم رشد کنیم و از سلامتی بهره‌مند شویم."

در اینجا مهم‌ ترین سوال این است که چگونه می‌ توانیم به یک رفتار تغذیه ‌ای خوب برسیم که خوردن و‌ آشامیدن ما را به نحو صحیح کنترل و بهبود بخشد و زمینه را برای یک زندگی سالم و بانشاط فراهم کند.

برای دستیابی به این مهم، پیش‌شرط‌ های انگیزه، دانش تغذیه‌ای و نگرش مثبت به سلامت ضروری است و با فراهم شدن این موارد زمینه برای ایجاد یک رفتار مناسب تغذیه ‌ای فراهم خواهم شد:

1- انگیزه

برای ایجاد تغییر در رفتار، داشتن انگیزه از مسایل ضروری است. در کل با انگیزه، کارها شروع و ادامه می ‌یابند.

آیا می ‌دانید که تغذیه بد یعنی کم ‌خوری، پرخوری و بدخوری، سالانه میلیون‌ ها انسان را می‌ کشد و میلیون‌ ها نفر را به بیماری ‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان‌ها و بیماری‌ های قلبی‌عروقی، دیابت، عضلانی، اسکلتی، افسردگی و ... مبتلا می ‌کند؟

حتما می ‌دانید افرادی که از یک تغذیه خوب بهره‌ مند هستند، زندگی سالم ‌تر و بانشاط ‌تری دارند و به جای بیماری، به زیبایی‌ های زندگی می ‌پردازند و مسیر برای دسترسی به سعادت و یا هر آن چه را که دوست دارند برای آن ها بیشتر فراهم است.

تغذیه خوب یعنی "به گونه‌ ای بخوریم و بیاشامیم که بتوانیم رشد کنیم و از سلامتی بهره‌مند شویم."

به زندگی یک فرد 70 ساله ی سالم با نشاط نگاه کنید. زمانی که از او پرسیده می ‌شود، رمز این موفقیت بزرگ در شما چیست، علاوه بر آرامش روحی و فعالیت بدنی منظم، از تغذیه خوب نام می ‌برد. به زندگی یک فرد 50 ساله ی بیمار که از بیماری‌ های قلبی‌عروقی، سرطان، بیماری‌ های استخوانی و ... رنج می ‌برد، توجه کنید. تغذیه بد یکی از عوامل آن است.

با توجه به مطالب فوق و تفکر و اندیشه در آن ها، شاید انگیزه مناسب در بسیاری از ما برای توجه به تغذیه مناسب ایجاد شود.

بدن انسان ماشین پیچیده و دقیقی است که احتیاج به نگهداری آگاهانه دارد.

2- دانش تغذیه ‌ای

برای رسیدن به یک روش تغذیه ‌ای مناسب و سلامت‌ مدار، داشتن دانش تغذیه‌ای بسیار ضروری است و با مطالعه کتاب و بهره ‌گیری از دانش متخصصان تغذیه این مهم فراهم می‌ شود. این نوعی احترام به خود است که اندکی وقت و بودجه ی خود را صرف این مساله مهم نماییم.

3- نگرش مثبت به سلامتی

داشتن دانش تغذیه ‌ای به تنهایی به تغییر رفتار منجر نخواهد شد. در کنار این دانش، نگرش مثبت به سلامتی نیز باید باشد تا رفتار تغذیه ‌ای ما را شکل دهد. به عنوان مثال فردی که می‌ داند مصرف چربی زیاد، برای سلامت قلب و عروق او مضراست، ولی غذاهای چرب می ‌خورد، یعنی دانش لازم را در این زمینه دارد، ولی نگرش مثبت به سلامتی خود را ندارد، یا به عبارتی سلامتی برای او مهم نیست. این شخص اگر علامه ی دهر هم باشد، تغییری در رفتار تغذیه ای او ایجاد نمی‌ شود.

دکتر محمدعلی حیدرنیا - متخصص پزشکی اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دوستانِ قلب شما

نوشته شده توسط رضا پورعلی در ۲۴ بهمن ۱۳۸۸ در دسته تغذیه و سلامت | قلب و عروق

رعایت یک رژیم غذایی سالم می تواند کلیدی برای جلوگیری از بیماری قلبی باشد. در این مطلب به ۴ ماده غذایی مفید برای قلب اشاره خواهیم کرد که به معنای واقعی سلامت قلب شما را تامین می کنند. درست است که غذاهای دیگر نیز می تواند برای قلب مفید باشد اما این مواد که در سایت CNN  اشاره شده است اهمیت زیادی در جلوگیری از بیماری قلبی دارند.

.Description: قلب سالم

.۱- سیر :

تحقیقات متعددی تاثیرات مثبت مصرف سیر بر فشار خون، میزان پلاکت های خون و میزان تری گلیسیرید و میزان کلسترول که در عملکرد قلب نقش دارد نشان می دهد.

۲- ماهی آزاد :

چربی های سالم موجود در ماهی آزاد خطر حمله قلبی را کاهش می دهد و امگا ۳ موجود در آن از ضربان نامنظم قلب و ایجاد لخته در رگ های خونی، جلوگیری می کند.

۳- توت و گیلاس :

این میوه ها غنی از Polyphenols است که مانع آسیب رسیدن به سلول های رگ های خونی و قلب می شود. در فصل زمستان می توان از میوه های یخ زده آنها استفاده کرد.

۴- کاکائوی داغ :

این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان و حتی بعضی می گویند میزان آنتی اکسیدان آن سه برابر مقدار موجود در چای سبز است.

چرا ماء الشعیر بنوشیم؟

نوشته شده توسط رضا پورعلی در ۲۵ تیر ۱۳۹۰ در دسته تغذیه و سلامت | کلیه و مجاری ادراری

ما چند نوع نوشابه داریم ؛ یکی نوشابه های سنتی گاز دار است . گروهی دیگر بر پایه ی ماء الشعیر تولید می شود که با نام دلستر وارد بازار می شود . دلستر حاوی مالت جو ، گلوکز ، ویتامین های گروه B ، ویتامین C ، اسیدهای آمینه و آب کربناته است .

مصرف میانه ی دلستر برای سلامتی بدن مفید است .دلستر به دلیل داشتن مخمر ، حاوی ویتامین های گروه B است و برای سلامتی پوست و مو و افزایش وزن افراد لاغر مفید است . این ویتامین ها محلول در آب هستند و در سنتز واسطه های عصبی نقش مهمی دارند که باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می شوند.مصرف آن برای کلیه و افژایش ادرار مفید است.این نوشیدنی دارای انواع ویتامین های گروه ب ، اسید پانتوتنتیک ، بیوتین ، اسید فولیکB12 و ویتامین C است

Description: دلستر

دکتر محسنی، دکترای شیمیِ مواد غذایی در دانشکده داروسازی زنجان، ماء الشعیرها و دلسترها را به عنوان نوشیدنی‌های مفید عنوان کرد و افزود: این نوشیدنی‌ها حاوی مقادیر زیادی ویتامین و املاح هستند.

وی نوشیدن ماء الشعیر و دلستر را برای افراد مبتلا به انواع سنگ‌های کلیه توصیه و اظهار کرد: نوشیدن این مایعات موجب دفع مکرر مایعات از کلیه شده و این امر به خودی خود مانع از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک می‌کند.

عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست و فتق‌ معده بسیار موثر است. فیبرها آثار زیادی در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان‌ می‌گردند.

ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکال‌ها مانند فلاونوییدها، کاروتنوییدها و آنتوسیانین‌ها است که در بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی بسیار موثر هستند.

زیاده روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد ) برای سلامتی بدن مضر است . بنابراین به مقدار مناسب و متعادل دلستر بنوشید ، نه زیاد .  بعضی افراد عادت کرده‌اند از ماءالشعیر به جای آب بعد از هر وعده غذایی استفاده کنند. پس از مدتی این گروه متوجه می‌شوند که دچار اضافه وزن شده‌اند و شکم آورده‌اند.

آن چه موجب جمع شدن چربی در بدن آن ها می گردد، دریافت کالری اضافی است. با مصرف ماءالشعیر در هر روز، حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ کالری اضافه بر آنچه می‌خورید دریافت می‌کنید، حالا محاسبه کنید این کالری اضافی در ماه معادل چه عددی خواهد شد؟

قهوه در یک نگاه

نوشته شده توسط رضا پورعلی در ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ در دسته تغذیه و سلامت | گیاهان دارویی

درخت قهوه که برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی است از تیره Coffee که دانه های آن را به صورت های مختلف همچون پودر و خرده های ریز ودرشت به فروش می رسانند. بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. واژه قهوه ، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زایل کننده  اشتها است . و برخی از مورخان ، پیشینه این واژه را به کشور اتیوپی نسبت می دهند.  درخت قهوه بین ۷ تا ۱۰ متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می کند. این درخت گل هایی کوچک و سپید دارد که بوی آن بی شباهت به بوی یاسمن نیست.

Description: قهوه

.

خواص دارویی قهوه:

قهوه از نظرطب قدیم ایران سرد و خشک است و چون جزء دسته آلکالوئیدها می باشد بنابراین باید در مصرف آن احتیاط کرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف کدن کسانیکه به آن معتاد هستند باید سعی  در ترک آن داشته باشند .

۱)قهوه محرک است و هضم را آسان می کند۲)تب بر است مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می کند

۳)به بدن نیروی کاذب می دهد ۴)سردرد را برطرف می کند

۵)مسمومیت های نشای از مصرف الکل زیاد را درمان می کند ۶)برای برطرف کردن یرقان مفید است

۷)ادرار آور است ۸)در درمان سرفه ای که با بلغم همراه باشد موثر است

۹)دردهای عصبی را درمان می کند ۱۰)در درمان سیاه سرفه مفید است ۱۱)ضد عفونی کننده است

۱۲)گرد قهوه برای سوختگی ها مفید است ۱۳)قهوه ضد افسردگی است ۱۴)مقاومت ورزشکاران رازیاد می کند

۱۵)برونشها را باز می کند برای مبتلایان به بیماری آسم مفید است ۱۶)برای برطرف کردن تب یونجه مفید است

۱۷)از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند

.مضرات قهوه :

۱-قهوه فشار خون را بالا می برد و آنهائیکه فشار خونشان بالاست باید از نوشیدن قهوه خورددی کنند

۲-باعث تحریک و ضعیف شدن قلب می شود

۳-باعث بیماری قلبی می شود . تجربه ثابت کرده است کسانیکه قهوه می نشوند احتمال بیمایر قلبی در آنها سه برابر کسانی است که قهوه نمی خورند.

۴-کلسترول خون را افزایش می دهد .

۵-زنان باردار به هیچ وجه نباید قهوه مصرف کننذ زیرا باعث عوارض خطرناک برای کودک می شود.

۶-خوردن قهوه در خانم ها ممکن است باعث کیست در سینه شود

۷-ایجاد سردرد می کند۸-قهوه بیخوابی می آورد۹-ممکن است باعث حرکات غیر دری عضلانی شود۱۰-ایجاد ناراحتی های روده ای و معده ای می کند۱۱-لرزش و رعشه می آورد۱۲-سوء هاضمه می آورد

۱۳-دربرخی مصرف زیاد تولید اسهال می کند۱۴-باعث تضعیف قوای جنسی می شود .

.مقدار مصرف صحیح قهوه:

دکتر Varro E.Tyler استاد دانشکده داروسازی در West Lafayette Indiana می گوید:� من به شما توصیه می کنم که نوشیدن قهوه را به ۲ فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری در روز محدود کنید.�

.نتایج آخرین تحقیقات اعلام شده در رابطه با قهوه:

کافئین، ماده طبیعی است که در بسیاری از غذاها و نوشابه‌ها از جمله قهوه، چای، شکلات یافت می‌شود، می‌تواند باعث علائمی متفاوت از فردی به فرد دیگر شود.

این علائم که به آن �حساسیت به کافئین�‌می‌گویند که به میزان کافئینی اشاره دارد که فرد باید مصرف کند، قبل از آنکه عوارض جانبی ناشی از این ماده در او بروز کند.

برخی از عوارض شایع ناشی از کافئین اینها  هستند:

افزایش سرعت ضربان قلب.تکرر ادرار. تهوع و استفراغ.بیقراری و بیخوابی.اضطراب و افسردگی.لرزش اندام‌ها.

اگر شما هریک از این علائم  به طور مرتب در شما بروز می‌کند، باید با دکترتان مشورت کنید. تحمل شما نسبت به کافئین ممکن است کمتر از حدی باشد که فکر می‌کنید.

. وی تان کم نشود!

نوشته شده توسط رضا پورعلی در ۳۰ آبان ۱۳۸۹ در دسته تغذیه و سلامت | پوست و مو

وقتی صحبت از قد و افزایش آن می شود، همه به یاد قرص های روی یا Zinc می افتند به این امید که چند سانتی به قدشان اضفه شود. اما به واقع این ماده معدنی وظیفه ای به غیر از افزایش قد نیز در بدن دارد؟ آیا می دانید در چه شرایطی کمبود روی به وجود می آید و منابع غذایی حاوی روی کدامیک از خوراکی ها هستند؟ اینها سوالاتی است که در این مطلب به آنها پاسخ داده ایم.

البته چندی پیش مطلبی درباره روی در پزشکده آورده شد، که با توجه به اهمیت این ماده، که در حقیقت بهترین تقویت کننده سیستم ایمنی است، تصمیم گرفتیم مطلبی دیگر در این باره برای شما عزیزان آماده کنیم.

Description: روی

شرح وظایف روی:

۱- در ساخت هورمون هایی مثل هورمون رشد، تیرویید، انسولین و هورمون های جنسی دخالت دارد.

۲- به تمایز سلولی و فرآیند رشد کمک می کند. ۳- در عملکرد سیستم دفاعی بدن دخالت دارد.

۴- از سلول ها در برابر سم های آلی، فلزات سنگین و حتی سموم داخلی تولید شده به وسیله باکتری های بیماری زا محافظت می کند.

۵- خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

عوامل کاهنده روی:

۱- دوران کودکی و نوجوانی ۲- رژیم های غذایی گیاه خواری مطلق و حتی نیمه گیاه خواری

۳- رژیم های لاغری طولانی مدت ۴- بیماری های التهابی روده و اسهال و نیز نارسایی پانکراس

۵- مصرف مقادیر زیاد مکمل کلسیم ۶- مصرف الکل

۷- ابتلا به بیماری های کلیوی، کبدی، عفونت، بیماری های التهابی مزمن مثل آرتریت روماتویید و دیابت.

نشانه های کمبود روی:

۱- التهاب پوست، آکنه، ترمیم کند زخم ها و ریزش مو

۲- کاهش حس بویایی و چشایی ۳- کاهش سرعت رشد، کوتاه قدی و تاخیر در بلوغ

۴- افسردگی، عدم تمرکز، تحریک پذیری و دشواری در یادگیری ۵- کاهش قدرت باروری در هر دو جنس

۶- ابتلای مکرر به عفونت های مختلف

Description: منابع غذایی روی

منابع غذایی:

جگر گوساله، منابع دریایی، عدس، نخود فرنگی، نان گندم کامل.

شما با خوردن ۳۰ گرم جگر، نصف لیوان عدس یا نخود فرنگی پخته، و حتی یک کف دست نان تهیه شده از آرد کامل می توانید روی مورد نیاز روزانه تان را تامین کنید.

هشدار:

- یادتان باشد که مکمل روی باید بین دو وعده غذایی مصرف شود و در صورتی که عوارض گوارشی شما را اذیت کرد، بهتر است که آن را همراه غذا میل کنید تا به این ترتیب عوارض کاهش پیدا کند.

- فراموش نکنید که مصرف مکمل های روی با دوز کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در روز غیر سمی است، اما مقادیر بیش از ۱۵۰ میلی گرم می تواند موجب تهوع و استفراغ شود و جذب مس را مختل کند و در مقادیر بیش از ۳۰۰ میلی گرم در روز عملکرد سیستم دفاعی را مختل می کند و حتی کلسترول خوب یا همان HDL را کاهش می دهد.

- جالب است بدانید که کمبود ویتامین E و B6 بدن را به سمت کمبود این ماده معدنی نیز خواهد کشاند.

- اگر منابع غذایی مواد معدنی مانند کلسیم، مس، اسید فولیک و آهن را زیاد مصرف کنید امکان کاهش جذب روی وجود دارد.

نوشیدن شیر و کاهش وزن

نوشته شده توسط آزاده نوروزقزوینی در ۱۵ آبان ۱۳۸۹ در دسته تغذیه و سلامت | یافته های جدید پزشکی

جدیدترین یافته پژوهشگران نشان می دهد نوشیدن مداوم شیر می تواند به کاهش وزن کمک کند.

Description: نوشیدن شیر

به گزارش دیلی میل، محققان در یک بررسی دوساله دریافتند افراد بزرگسالی که روزانه دو لیوان شیر می نوشند نسبت به افرادی که کمتر و یا اصلا شیر و دیگر فرآورده های لبنی نمی نوشند حدود ۶کیلوگرم کاهش وزن دارند. آنها در این بررسی بیش از ۳۰۰ زن و مرد دچار اضافه وزن ۴۰تا ۶۵ ساله را به مدت دو سال تحت رژیم غذایی کم چربی، مدیترانه ای و یا کم کربوهیدرات قرار دادند. محققان دریافتند صرف نظر از رژیم غذایی افرادی که بیشترین میزان مصرف کلسیم (دو لیوان شیر) را طی شش ماه داشتند، حدود ۶ کیلوگرم در پایان دو سال از وزن خود کاستند. این در حالی است که این کاهش وزن برای افرادی که روزانه نیم لیوان شیر می نوشیدند ۳/۵کیلوگرم بود.

به گفته محققان ویتامین D موجب کاهش وزن می شود. شیر و فراورده های لبنی مهمترین منابع ویتامین D در رژیم غذایی هستن
سه شنبه 21 فروردین 1391 - 9:27:56 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


مذاکره وین


جدا شدن روح از بدن= فشار قبر


پول


پول


کرونا


ایینه


مثبت جملات +


دزدی حرفه ای


مولانا


علایم کرونا


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

281288 بازدید

56 بازدید امروز

77 بازدید دیروز

683 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements